Workshops

WORKSHOPS

De volgende workshops kan je boeken voor lager, secundair en hoger onderwijs, evenementen of teambuilding. Meer info nodig? mail info@mikeclaeys.be of 0478/25 70 96.


Workshop rap met opname in mobiele studio:


In deze workshop maken we samen een (rap)song. Rappen is rijmen op beats en is dus niet zo moeilijk als het lijkt. We oefenen dit stap voor stap. Talent is niet nodig, met een kleine dosis durf kom je een heel eind. Wanneer de song klaar is nemen we deze op met de mobiele studio. Een professioneel klinkende opname is het resultaat.


Leeftijd: vanaf 9 jaar.

Duur: te bespreken. Standaard = 2u


Ook mogelijk met de shoot van een videoclip


Workshop Slam Poetry


Slam Poetry is een krachtige vorm van zelfexpressie waarbij woorden, ritme en emotie samenkomen om verhalen te vertellen en gevoelens uit te drukken. In deze workshop moedigen we de deelnemers aan om hun stem te vinden en hun gedachten en gevoelens te uiten door middel van creatieve schrijftechnieken en podium performance. We hebben een unieke, laagdrempelige manier ontwikkeld zodat iedereen een leuke spoken word-tekst kan creëren. Daarna gaan we over tot de oefenfase, en op het einde van de sessie geven we een performance.


Leeftijd: vanaf 10 jaar.

Duur: te bespreken. Standaard = 2u


De resultaten van deze workshop kunnen ook worden opgenomen met de mobiele studio

Een shoot van een videoclip is eveneens mogelijk.


Workshop Action Painting


Sommige stijlen in abstracte kunst zijn niet zo moeilijk om te maken. De spatterige stijl van Jackson Pollock bijvoorbeeld. Deze man was ongetwijfeld geniaal als pionier in action painting, maar kunsttechnisch gesproken ligt het in ieders bereik. Ook kinderen en jongeren kunnen met gemak een knappe abstracte canvas maken. Een dosis durf en kledij die bespat mag worden is evenwel handig.

Onze ervaren begeleiding legt feilloos op maat van de doelgroep uit wat de stappen zijn. Daarna kunnen de kinderen/jongeren zelf aan de slag om hun eigen abstract meesterwerk te creëren op een echte canvas.


Leeftijd: vanaf 10 jaar.

Duur: te bespreken. Standaard = 2u


Lipdub en videoclip


Tijdens deze teambuilding maken de teamleden hun eigen videoclip op een bestaande hit. We gaan hierin verder dan de klassieke lipdub die in één take wordt opgenomen. Het resultaat is een professionele, gemonteerde videoclip met de nodige effecten. Het comfort van de deelnemers staat centraal. Iedereen kan hierin een rol vervullen die matcht met zijn/haar persoonlijkheid.


Zie www.clipdub.be


Video's


In onderstaande video's zie je enkele voorbeelden uit workshops die ik gaf de voorbije jaren. Al sinds 2010 reis ik Vlaanderen rond voor het geven van workshops en artistieke sessies aan groepen van alle leeftijden (Onder de bedrijfsnaam"Woord Omhoog"). Van 2015 tot 2022 was ik ook docent in de opleiding Creatief Coach in Arteveldehogeschool.